Ш – Я

Щекавицька вул.

Вулиця Щекавицька (Поділ) простягається від перетину з вул. Фрунзе до перетину з вул. Набережно-Хрещатицькою. Названа від гори Щекавиці, а гора – від літописного князя Щека, одного із засновників Києва.

Прокуратура розпочала розслідування через руйнування пам’ятки XIX століття на Подолі (25.03.2014 р.)

Встановлено, що триповерховий будинок по вул. Щекавицькій, 19/33, який є об’єктом культурної спадщини, з 2008 року перебуває у власності двох приватних товариств…

До того ж, за останні чотири роки в будівлі кілька разів ставалися пожежі (останній раз – у лютому поточного року), внаслідок чого стан пам’ятки погіршився до аварійного.

Будинок по вул. Щекавицькій, 19/33 зводився в кінці XIX століття та належав родині купця О. Вертипороха.