Церква св.Симеона Стовпника

Церква св.Симеона Стовпника 1760 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 137].

Дерев’яна церква св.Симеона Стовпника 1803 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 112].

м-ко Крукеничі.

Мостиський.

Церква св. Симеона Стовпника. 1803.

Про початки церкви в містечку даних не збереглося. Ймовірно, що існувало дві церкви, бо в документі 1803 р. церква св. Симеона Стовпника названа горішньою. Теперішня збудована у 1803 р. з дубового дерева на дубових стендарах коштом громади.

Це тризрубна одноверха будівля, завершена над навою низькою шо-ломовою банею з ліхтарем і маківкою. У 1966 p. пожежа знищила баню. Ремонт розпочали і провели у 1989 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 365 – 367.

Довідка на сайті