Церква Успіння

Церква Успіння

Церква Успіння 1887 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 89; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 344].

с. Коханівка.

Яворівський.

Церква Успення Пр. Богородиці. 1887.

Про існування дерев’яної церкви в селі у 1670 р. згадує у своєму щоденнику Ульріх фон Вердум. Попередня дерев’яна церква св. Миколи, на дубових стендарах, походила найпізніше з XVIII ст. Нова, теж дерев’яна, збудована у 1887 p., ймовірно, тими ж майстрами і за тим же проектом, що й церква в Свидниці.

Тризрубна, завершені на четверику нави наметовим дахом, що переходить у восьмерикову баню, з ліхтарем з маківкою. З 1961 по 1989 р. стояла зачиненою.

Вердум У. Щоденник. // «Жовтень», Львів, 1986. № 9, с. 96.

«Діло». – Львів, 1890, № 10.