2007 р. Два замки - дві долі

Два замки – дві долі

Обстежено стан утримання Виноградівського і Королівського замків комісією Виноградівської районної ради (Закарпаття) на чолі із заступником голови райради Йосипом Борто та з участю спеціалістів і депутатів райради, серед яких – Йосип Роман, Ігор Фірмонюк , Андрій Поличко, Еміл Токач, Михайло Русанюк, Володимир Любка, заступник міського голови Василь Ціцей, Королівський селищний голова Михайло Ковач обстежено стан утримання історичних пам’яток: Виноградівського (що відомий під назвою “Канків”) і Королівського замків.

[…]

Щодо Королівського замку. Він володіє прекрасним краєвидом, і цей аргумент слушно використати в туристичних цілях, плюс “Хресну дорогу” та відновлену римо-католицьку капличку, що побудована у 1530 році, реставрована у 1922-му, 1947-му, відновлена у 1993-му роках.

Ясна річ, для цього необхідно привести територію у відповідний порядок, облаштувати стежки, поручні тощо, законсервувати мури, розробити туристичний маршрут, до якого включити і “Дегустаційний зал”, що розташований неподалік замку.

Свої пропозиції комісія підготує для розгляду на сесії районної ради, повідомили з прес-служби облради.