2008 р. Завдяки Ющенкові Клеванський замок на Рівненщині може отримати друге життя

Дата: 05.12.2008

Ужити заходів щодо порятунку Клеванського замку, який знаходиться неподалік траси Рівне-Луцьк, доручив Президент України Віктор Ющенко керівництву краю, перебуваючи з візитом на Рівненщині 2 грудня. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віктор Матчук на одному з місцевих телеканалів. За його словами, Президент по дорозі з Рівного на Луцьк здійснив незаплановану зупинку поблизу Клеванського замку, відвідав його.

Замок був споруджений у 15 столітті. Нині він перебуває в занедбаному стані. Подекуди залишилися лише стіни, перекриття між поверхами в багатьох місцях зруйновані.

Місцеві архітектори розробили пропозиції щодо збереження залишків замку, проте, як переконані посадовці, реставрувати його можливо лише залучивши інвестиційні кошти. Тож, як каже Віктор Матчук, влада шукатиме інвесторів.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»