Замок

Замок

Розмір зображення: 589:800 піксел

Замок 1475 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 75].

Замок 1475 – 1495 рр., перебудова 17 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Замок 1475 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Замок 1475 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Перебудова закінчена в 1561 р. В 1632 р. замок передако єзуїтам, які влаштували там колегію. В 1773 р. замок відібраний від єзуїтів. У 1817 р. на східній стіні збудовано два флігелі для повітового училища. це училище будо переведене до Рівного в 1836 р. [Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с. ].

Цегла на голову: у Клевані безупинно руйнується міст замку (відеосюжет 4 хв., опубліковано 23.10.2019 р.)