Тріумфальна брама споруджена 1781 р. на честь приїзду до міста польського короля Станіслава Августа, про що свідчить пам’ятний напис на фризі антаблемента. Вирішена як тріумфальна арка з двома масивними пілонами й увінчана скульптурною композицією. Фасади виконані з білокам’яних тесаних блоків, її архітектурні форми характерні для пізнього бароко. Трицентрова арка декорована профільованим архівольтом на імпостах і фланкується парними пілястрами стилізованого іонічного ордера, що несуть розкраюваний масивний антаблемент. Споруду увінчує складна композиція з білокам’яних скульптур херувимів та статуї св.Яна Непомука. Архітектурно-скульптурної єдності форм досягнуто майстерною варіацією мотиву волюти. За архітектурним та художнім виконанням тріумфальна брама, авторство якої є підстави приписувати Яну де Вітге, стоїть у ряду першокласних зразків мистецтва XVIII ст.

О.А.Пламеницька

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 257.