Оринин с

Історичні адміністративні поділи

Зафіксована назва Горинін. Перша згадка: 15 ст. Піп згадується в 1565, 1583 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 365].

Перша згадка: 1474 р. [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Село розташовано на р.Жванець.

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Церква Різдва Богородиці згадується з 1718 р. – наполовину з дубових брусів у зруб, наполовину з хмизу, обмазана глиною, крита гонтою. Дзвіниця стояла окремо. Нова церква збудована в 1758 – 1759 рр. – дубова одноверха споруда. Зникла в 1790..1801 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

Церква св.Миколи на Селищу збудована на початку 18 ст. – знизу виліплена вальками, вгорі дерев’яна, одноверха, крита гонтою. Закрита в 1801..1831 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

Церква св.Михаїла згадується з 1714 р. – дерев’яна триверха споруда. З 1712 р. згадується братство. Згоріла перед 1790 р. Нова дерев’яна церква збудована в 1790 – 1792 рр. на новому місці, крита соломою. Розібрана в 1880-х рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

В 1905 р. поруч (за 1 версту) існувало окреме село Стара Слобідка; у 2 верстах – окреме село Юридика [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 40 – 41].

Фрідріх Бучацький, стар[оста] подільський, записує шл. Яну Фіолю «de Konarzow» в заміну за с. Внучківці 50 грив[ень] на пустині Боблива Криниця, 21 мая 1444 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].