Мала Бережанка с

Історичні адміністративні поділи

Перейменування: стара назва Бережанка, нова назва Мала Бережанка [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Перша згадка: 1565 р. Піп згадується в 1566 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 380].

Село розташовано на р.Збруч.

Церква Покрови згадується з 1736 р. – мала, обмазана глиною зовні і всередині, з трьома маленькими главками. Нова церква збудована в 1774 – 1778 рр. Парафія скасована в 1 чверті 19 ст. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 380 – 381].