Голосків с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1460 р. В 1629 р. Броніслав Грушевський влаштував дерев’яний замочок [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 114].

Село розташовано на р.Смотрич.

13 січня 1440 р. польський король Владислав 3 записав Боршу з Коціни 150 гривень на селах Голосків та Юрівці у Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 251].

9 серпня 1440 р. польський король Владислав 3 записав Боршу з Коціни 50 гривень на селі Голосків у Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 254 – 255].