Бойківське смт

До 1935 — Остгайм, Великокраснощекове, з 1935 і до 2016 — Тельманове.

Центрального Виконавчого Комітету УСРР 31 серпня 1935 р. «Про найменування деяких районів і районних центрів УСРР»: перейменувати центр Тельманівського району село Остгейм — на село Тельманово.

Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати селище міського типу Тельманове на селище міського типу Бойківське .

Бойовики розбомбили український храм на Донеччині (14.07.2015)

За повідомлення архиєпископа Донецького і Маріупольського Сергія (УПЦ КП), декілька днів тому внаслідок бомбардування з важкої техніки зі сторони бойовиків у селищі Тельманове був зруйнований Свято-Михайлівський храм. Також постраждав храм Святих апостолів Петра і Павла у с. Свободне. Зруйновано багато будинків, дитячий садок, школа. Про це інформує Прес-служба Київської Патріархії.

Указ Президії ВР УРСР від 15 серпня 1945 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Сталінської області»: хутір Олександроталь, Тельманівської сільради, іменувати хутір Олександрівка. [Нині невідомий?]