Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці збудована у 1729 р. – дерев’яна [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 930 – 931]. Церква Різдва Богородиці відома з 1713 р. На Євангелії (Льв.: 1690 р.) є напис 21.12.1713 р., що його купив міщанин студеницький Максим Гребінченко і дав її священику калачківському Григорію Скалеченку. На Анфологіоні (Льв.: 1693 р.) є дарчий напис 8.10.1714 р. на користь того ж Григорія. Візита 1740 р. відзначає, що церква була стара, крита соломою. В 1748 р. церква крита гонтою, мала опасання. В 1759 р. – церква дерев’яна з одним низьким верхом; стара, потребує перебудови, і навіть дерево для цього вже заготовлене. Напевно, в 1760 р. збудована нова церква. Візита 1791 р. відзначає: триверха дерев’яна споруда, верхи криті білою бляхою. Під час ремонту 1872 р. знято опасання, зроблено новий іконостас. Дерев’яна дзвіниця стояла окремо від церкви [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 187 – 190].