Шахтарське смт

Історичні адміністративні поділи

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (16.02.1987, № 3574-XI): Присвоїти найменування новозбудованим населеним пунктам: поселенню шахтоуправління «Харківське» і шахти «Похила» Свердловської міськради – селище Шахтарське.

Виконавчий комітет Ворошиловградської обласної Ради народних депутатів рішеням від 24 лютого 1987 року взяв на облік селище Шахтарське і попорядкував його Ленінській селищній Раді Свердловської міськради.

Виконавчий комітет Ворошиловградської обласної Ради народних депутатів рішенням від 3 березня 1987 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів і міськрад такі зміни: на території Свердловської міськради взяв на облік селище Шахтарське, відніс його до категорії селищ міського типу, утворив в ньому селищну Раду, найменував її Шахтарська і підпорядкував їй селище Киселеве Ленінської селищної Ради.