Бахмут м

Бахмут м

Туди прийшов «русский мир». Фото Diego Herrera Carceda, опубліковано 8 березня 2023 р.

Президії Центрального Виконавчого Комітету СРСР 12 вересня 1924 р.: переназвати м. Бахмут на місто Артемівськ, залізничу станцію Бахмут на залізничу станцію Артемівськ і Бахмутську округу — на Артемівську округу.

Верховна Рада України постановляє (26.12.2002, № 376-IV): Включити у межі міста Артемівська Донецької області 0,34 гектара земель Зайцівської сільради, 6,9 гектара земель Красненської сільради, 0,57 гектара земель Опитненської сільради, 0,24 гектара земель Покровської сільради Артемівського району, передати до відання Зайцівської сільської ради 2,4 гектара і до відання Красненської сільської ради 0,7 гектара земель Артемівської міськради та затвердити межі міста загальною площею 3996,0 гектара.

Постанова Верховної ради України від 4.02.2016 р.: перейменувати місто Артемівськ на місто Бахмут .