Великі Чорнокінці с

Історичні адміністративні поділи

Ягайло надає шл. Андрію з Бапшина с. Чорнокунці й Криве в Скальськім повіті, 17 липня 1413 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

20 квітня 1440 р. польський король Владислав 3 записав подільському підкоморію Янушу Кірдеєвичу 150 гривень на селі Давидківці на р. Ночлава у Скальському повіті, селах Чорнокінці та Juliassowcze у Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 254].

Згадується з 1785 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.]. Помилка.

Перейменування: стара назва Великі Чорнокінці + Малі Чорнокінці, нова назва Чорнокінці [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Виконавчий комітет Тернопільської обласної Ради народних депутатів рішенням від 25 квітня 1988 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Чортківському районі відновив села Великі Чорнокінці і Малі Чорнокінці, раніше об'єднані в одне село Чорнокінці, взяв їх на облік і підпорядкував Чорнокінецькій сільській Раді, центр якої встановив в селі Великі Чорнокінці.