2010 р. Володимир Ступак вимагає зупинити «дерибан» чернігівської землі

Вікторія Сидорова

Дата: 30.06.2010

Сьогодні депутат Чернігівської міськради від Української Народної партії Володимир Ступак дав прес-конференцію, на якій звинуватив депутатів міськради у змові з метою «дерибану чернігівської землі». На 51 сесії міськради депутати підтримали додатково включене питання «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого фонду, господарських будівель і споруд».

На думку В. Ступака, це рішення незаконне, оскільки практично всі ділянки знаходяться в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній».

– Будувати там не можна. Дві з цих ділянок знаходяться неподалік Іллінського храму на Лісковиці, ще дві – прямо в урочищі «Мар’їна роща». Чотири – по вулицях Бланка та Нахімова, де нині діє спортивний майданчик. П’ять ділянок по вул. Тичини розташовані біля асфальтно-бетонного заводу, де згідно з Генеральним планом розвитку Чернігова розташована промислова зона і будівництво не передбачене, – перераховує Володимир Ступак.

– Незважаючи на мої застереження та прохання до депутатів не голосувати за це рішення – більшість проголосувала за виділення вищеназваних земельних ділянок. Я розцінюю це як змову певних депутатів на сесії міської ради з метою дерибану чернігівської землі.

Депутат від УНП повідомив, що «за це ганебне рішення» голосували фракція Партії регіонів, блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії, а також окремі депутати з «Нашої України», Компартії, «Віче» та Прогресивно-соціалістичної партії Наталії Вітренко.

Вже 25 червня В. Ступак звернувся до Чернігівського міського голови з проханням не підписувати ці рішення, оскільки вони суперечать всім нормативним процедурам, в тому числі не погоджені з міським управлінням архітектури та містобудування.

– Якщо ж міський голова буде підписувати ці рішення, я звернуся до прокуратури м. Чернігова, а далі – і до обласної прокуратури, – запевнив представників ЗМІ Володимир Ступак. – Депутати і раніше ухвалювали сумнівні питання, але нам вдавалося зупиняти свавілля щодо забудови парків, скверів і дитячих майданчиків. Але цього разу мене вразила безцеремонність та цинізм, з якими депутати голосували «за». Тому я звертаюся до вас з проханням – кричить про це, повідомляйте всіма можливими способами, треба зупинити дерибан чернігівської землі!

“Високий Вал”