Мошни с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1494 р. Замок О.Вишневецького 2 пол.16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Черкаська область. – К. : ГРУРЕ, 1972 р.]

Сотенне містечко Черкаського полка в 1649 р.

Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету 25 грудня 1934 р.: Беручи на увагу видатні заслуги колишнього Голови Держплану УСРР небіжчика тов. Дудника Я. М. і вважаючи на клопотання колгоспників-виборців села Мошни, односільчан тов. Дудника Я. М., Президія Всеукраїнського центрального виконавчого комітету постановила: Затвердити постанову київського облвиконкому від 22 листопада ц. р. і перейменувати село Мошни, Черкаського району, — на село „Дудницьке“ і Мошнянську сільраду на „Дудницьку“ сільраду.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Київської області»: село Дудницьке іменувати село Мошни і Дудницьку сільську Раду — Мошненська.

Довідка у Вікіпедії:

Ильинская В.А. Поселение комаровской культуры у с.Мошны. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1960 г., т. 10, с. 48 – 58. [Поселення доби бронзи]