Пам’ятки міста

Загалом, станом на 2021 р. Білгород-Дністровський у історичній частині міста в значній мірі збереглася одноповерхова цегляна забудова кінця ХІХ-поч. ХХ ст. Місто також вражає своїими зеленими вулицями. Помітно, що тут на спекотному півдні зелень цінують та плекають. У місті наявні наступні пам’ятки:

Розкопки античного міста Тири: та ;

.

В місті діють також музеї:

. У музеї зібрано велику колекцію античних пам'яток з Тири (грецького та римського часу), речі з похованння черняхівської культури, закладні камені стін Аккерманської фортеці (молдавські), представлено турецький етап міста, артефакти часів російсько-турецьких війн, перебування в місті діячів української, польської та російської культури, радянські діячі Білгорода та місто у Другій світовій війні. У приміщенні музея збереглися оригінальні кахельні печі;

.

Джерела:

Біла Т., Урдя В. Прогулянка вулицями старого Аккермана. Історичний путівник. – Білгород-Дністровський, 2019 р.

Білгород-Дністровський 1:11000. затока 1:30000. План міста. Картографія. 2007 р.