Благодатне с (Плахтіївська ТГ)

Село Гнаденфельд засноване в 1940 р.

Указ Президії ВР УРСР від 14 листопада 1945 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ізмаїльської області»: населені пункти Гнаденфельдської сільради — село Гнаденфельд іменувати село Благодатне, хутір Кантемір Другий іменувати хутір Зелена Балка і Гнаденфельдську сільраду — Благодатнівська.

Довідка у Вікіпедії:

На карті РСЧА 1935..1941 рр. поселення Кантемир покаане у 5 км на південний захід від Гнаденфельда: (там нині порожнє місце).

Указ Президії ВР УРСР від 14 листопада 1945 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ізмаїльської області»: хутір Кантемір Перший, Надеждинської сільради, іменувати хутір Садовий. [Здається, Кантемир 1 та Кантемир 2 – це одне поселення, з адміністративних міркувань поділене на два хутори.]