Тіра

Тіра

Розмір зображення: 800:524 піксел

Городище Тіра-Білгород – пам’ятка археології (античність, розвинуте середньовіччя) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище “Тіра-Білгород” – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст., 9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Література про античне поселення Тіра в «».

[1990 р.] Паспортна інформація
1986 р. Центральний розкоп. Вигляд із заходу
1986 р. Центральний розкоп. Вигляд з півдня
1995 р. Фундамент круглої башти (+)
2010 р. Розкоп
Плита с греко-латинской надписью. 	201 г. н. э. Тира. 	Мрамор. Высота 134 см. 	Одесский археологический музей, инв. № 50751. 	Найдена в 1846 г. у с.…
Плита з греко-латинським написом
Фигурный бальзамарий. 	II – III вв. н. э. 	Бронза. Высота 11 см. 	Поступил в 1904 г. как найденный в Тире. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Фігурний бальзамарій
Штамп с изображением Афины Промахос. 	II – III вв. н. э. 	Глина. Диаметр 8,7 см. 	Поступил в 1972 г. из раскопок Тиры. 	Одесский археологический…
Штамп із зображенням Афіни Промахос
Каблучка у формі змії 	Греція. 2..3 ст. н.е. 	Золото. Діаметр 2.3 см. 	Тіра (Білгород-Дністровський). Розкопки А.І.Фурманської, 1947 р. 	Музей…
Каблучка у формі змії
Богиня в одязі з овечої шкіри з Тіри. Перші століття н. е. Теракота. Висота 13,5 см. Білгород-Дністровський краєзнавчий музей. 	Джерело: Античне…
Богиня в одязі з овечої шкіри (+)