Ялтушків с

Історичні адміністративні поділи

Згадується з 1431 р. [Грушевський М. С. Барське староство. – К.: с. 31 – 32, 51, 79, 192]. Магдебурзьке право дано десь 1546 р. У 1550 р. – напад волохів. У 1568 і 1569 рр. татари спустошили м-ко [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

17 січня 1443 р. польський король Владислав 3 записав Стогнєву з Шумська 100 гривень на місті Ялтушків і селі Рів з присілками (Olthuschkowo, Row) у Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 263].

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 «Про уточнення обліку населених пунктів»: село Ялтушків та селище Ялтушків Ялтушківської сільської ради вважати за один населений пункт — село Ялтушків.

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувала окрема деревня Филяновка (5 верст від Ялтушкова, 7 верст від Осламова) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 521].