2008 р. На Тернопільщині буде створено духовно-культурний музейний комплекс “Антонівці-округа”

Дата: 31.01.2008

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь схвалив проект програми створення духовно-культурного музейного комплексу “Антонівці-округа” та розвитку інфраструктури пізнавального туризму на території Іловицької та Стіжоцької сільських рад Шумського району на період до 2010 року, – повідомили 31 січня ЗІКу у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Програма розрахована на період 2008-2010 років і спрямована на утвердження державотворчих процесів, виховання в учнівської та студентської молоді області та України патріотизму, репрезентування українському суспільству, закордонним дослідникам та аматорам історії українського державницького погляду на події XIII – XX століть, розширення сфери туризму на Тернопіллі.

Основними завданнями програми є: створення цілісного культурно-духовного музейного комплексу на території Іловицької та Стіжоцької сільських рад, внесення його до туристичної мережі України; збір, узагальнення історичних матеріалів, висвітлення для широких кіл в Україні та за її межами визвольних змагань XIII-XX століть, що відбувалися на території сучасного волинського Тернопілля.

Програму повинна також розглянути сесії обласної ради.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»