Алупка м

Палац М.С.Воронцова

Палац М.С.Воронцова

Розмір зображення: 800:525 піксел

Комплекс споруд Воронцовського палацу 1830 – 1846 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Комплекс палацу М.Воронцова 1824 – 1878 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Державний палацо-парковий музей-заповідник у м. Алупці [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Вкладені елементи

1 – главный корпус: 	2 – библиотечный корпус; 	3 – Шуваловский корпус; 	4 – хозяйственный корпус; 	5 – чайный домик. 	[Памятники градостроительства…
Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р.
[1 пол.19 ст.] Загальний вигляд. Гравюра
Алупка. Крымская обл. 	Воронцовский дворец (1830-1846, архитектор Э.Блер). 	Дворец является частью архитектурно-ландшафтного ансамбля, в который…
Головний корпус 1830 – 1837 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Головний корпус (+)
Бібліотечний корпус
Бібліотечний корпус (+)
Шуваловський корпус
Шуваловський корпус (+)
Господарський корпус
Господарський корпус (+)
Брама палацу в Алупці [Москвич Г. Г. Илюстрированный практический путеводитель по Крыму. – Спб.: Путеводители, 1913 г.].
[1913 р.] Брама палацу
Чайний будинок і паркові споруди 1824 – 1860 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР,…
Парк (+)
2008 р. Історія сповзає в море. Воронцовський палац гине