Каплиця св. Юди Тадея

Ужгород. Каплиця св. Юди Тадея, 1998 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 25.

Каплиця св. Юди Тадея. 1998. (УГКЦ)

Восени 1997 р. на території Ужгородської духовної академії ім. Теодора Ромжі було освячено місце і закладено фундамент каплиці. Проект розробив архітектор Арнольд Медвецький, але в процесі будівництва відійшли від проекту. Закінчену споруду було відкрито 24 серпня 1998 р. на честь 20-річчя єпископської хіротонії єпископа-ординарія Івана Семедія, а 10 жовтня каплицю освячено. Образи Ісуса Христа, Пречистої Діви Марії, святих Терезки, Йосипа та Юди Тадея намалював випускник Ужгородського коледжу мистецтв Віктор Штець. Різьбярську роботу виконали студенти коледжу Ярослав Гуменюк та Мар’ян Стегура. Іконостас у каплиці семінарії зробив Сергій Пішковцій.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 25.