2011 р. Після буревію на вежі монастиря у Підкамені відновлять аварійні роботи

Дата: 07.02.2011

6 лютого відбулося позачергове виїзне засідання Бродівської районної комісії з питань ТЕБ та НС за участю представників обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Було з розглянуто подальше виконання аварійних та відновлювальних робіт на вежі монастиря у Підкамені, яка постаждала віж буревію. Про це ЗІКу повідомили у головному управлінні МНС України в Львівській області.

Нагадаємо, в ніч проти 5 лютого внаслідок поривів сильного вітру сталося часткове руйнування обриштування на будівлі монастиря «Домініканів» в сел. Підкамінь Бродівського району (пам’ятка архітектури національного значення). Було пошкоджено частину даху будівлі дзвіниці. Внаслідок події загиблих та травмованих немає.

У 2010 році приватним підприємством з м. Нововолинська Волинської області проводились аварійні роботи, під час яких була демонтована верхня частина аварійної вежі. Через відсутність фінансування роботи було призупинено і в 2011 році вони не проводилися. Обриштування на будівлі залишалося.

«Західна інформаційна корпорація»