2011 р. Скульптури з Підкаменю планують реставрувати у Львівській галереї мистецтв

Дата: 14.02.2011

Пошкоджені скульптури з монастиря у Підкамені, що на Львівщині, реставруватимуть найімовірніше у Львівській галереї мистецтв. Про це 14 лютого у коментарі ZAXID.NET зазначив начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Василь Івановський.

«Через сильні вітри працівникам підрядника було важко працювати на даху. Пошкоджені скульптури будуть реставрувати. Уже були попередні перемовини із Б. Возницьким (директор Львівської національної галереї мистецтв – ред.) щодо цього. Перед реставрацією деревини і мідь фігур передадуть для аналізу, аби визначити, скульптури є оригінальні чи під час війни їх замінили на копії», – зазначив Василь Івановський.

За його словами, риштування, яке через сильні вітри упало на дах, і при падінні пошкодило 2 скульптури, одна з них розбита, інша – лише зігнена. Нагадаємо, дерев’яні барокові скульптури окуті міддю – авторства учнів Пінзеля.

Також він зазначив, що щовечора йому повідомляють про ситуацію у Підкамені.