Вітраж сходової клітки

Псевдовітраж сходової клітки кам’яниці (вул. Карпінського, 17). Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 138.

Вул. Карпінського, 17

1908-1909 pp.

Псевдовітраж, репрезентативний

Фактурне скло, керамічні фарби. 112: 41; 57: 95 см

Композиція вітражного вікна нагадує оздобу книжкової сторінки. Елементи композиції декорують маргіналі вітража, залишаючи вільною незначну площину у центрі. Червоно-коричневі корені й гілки дуба, переплітаючись, тягнуться вгору до верхнього краю вікна, де завершуються пишним коричнево-зелено-брунатним листям. Серед мережива коренів і гілок у нижній частині вітража вирисовується жіноча голівка з вигадливо завитим темно-коричневим волоссям. Замикає зображення по периметру вікна широка брунатна смуга.

Примітка. Вітражі збереглися у задовільному стані. Ними оздоблені вікна на трьох поверхах сходової клітки кам’яниці.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.1, спр. 4593.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 207 – 208.