Церква св.Трійці (Киселівка)

Троїцька церква Флорівського монастиря. Споруджена в 1857 р. на Замковій горі, яка з 1819 р. належала Флорівському монастиреві на Подолі. На горі існував монастирський цвинтар.

Кам’яна споруда була цікавим прикладом перехідної архітектури від класицизму до неоросійського напрямку. До квадратного у плані об’єму храму із західного боку було прибудовано прямокутну у плані дзвіницю новгородського типу. Дзвоновий отвір було виконано у вигляді трифорію. Дзвіниця завершувалась чотирисхилим дахом із цибулястою банею на трьох маленьких восьмериках. Подібним чином виглядала церковна баня. Вона розміщувалась над центральною частиною храму на гранчастому барабані, що стояв на двох восьмериках. Споруда відігравала важливу роль у формуванні ландшафту київських гір.

Пам’ятку було зруйновано більшовиками в середині 1930-х рр.