^Старий Київ 14 – 19 ст.

Золотарі 18 ст.

Вкладені елементи

АТАНАЗЕВИЧ ІВАН МИХАЙЛОВИЧ – один з найбільш плідних київських майстрів другої половини XVIII ст. Жив на Подолі у власному будинку. Вже у 1768 р.…
Атаназевич Іван (між 1768 – 1802 рр.)
Баранович Федір (1775 - 1780 рр.)
БІЛЕЦЬКИЙ ІЄРЕМІЙ СТЕФАНОВИЧ – київський золотар, жив на Подолі, де мав власну садибу і будинок. У 1733 р. канцелярист генеральної військової…
Білецький Ієремія (перед 1717 - 1768 рр.)
ВЕЛИЧКОВСЬКИЙ ЯКІВ ВАКУЛОВИЧ – київський майстер. З його виробів відомі: 	дарохранильниця (Києво-Печерський державний історико-культурний…
Величковський Яків (перед 1779 - 1806 рр.)
ЗЕЛІНСЬКИЙ ФЕДІР ІВАНОВИЧ – київський майстер, помер у 1797 р. З його виробів відома шата ікони (Державний історичний музей УРСР у Києві, № 2316) з…
Зелінський Федір (? - 1797 рр.)
ІЩЕНКО ОЛЕКСІЙ ТИМОФІЙОВИЧ – один з найпопулярніших київських сріблярів кінця XVIII – початку XIX ст. Жив на Подолі, виконував роботи на замовлення,…
Іщенко Олексій (перед 1780 - 1811 рр.) (+)
КОРОБКА ФЕДІР МИХАЙЛОВИЧ – один із найпопулярніших майстрів першої половини XIX ст., зять відомого майстра Олексія Іщенка. Жив у Києві на…
Коробка Федір (1 пол. 19 ст.)
ЛАЗАРЕВИЧ МИКИТА – київський майстер, жив на Подолі у власному будинку. В 1774 р. Києво-Печерська лавра купила у нього 6 фунтів срібла. З його…
Лазаревич Микита (2 пол. 18 ст.) (+)
ЛЮБЕЦЬКИЙ ДЕМ’ЯН ФЕДОРОВИЧ – у 1780 р. разом з іншими золотарями подавав скаргу до магістрату про те, що глухівські сріблярі переманюють підмайстрів…
Любецький Дем’ян (2 пол. 18 ст.) (+)
МОЩЕНКО В. – київський майстер, у 1738 р. зробив шату на ікону (Державний історичний музей УРСР у Києві. № 1492). На шаті є напис про те, що «сія…
Мощенко В. (2 чв. 18 ст.) (+)
Равич Іван (1677 - 1762 рр.)
Равич Іван (1677 - 1762 рр.) (+)
СТРЕЛЬБИЦЬКИЙ САМСОН ІВАНОВИЧ – один з найпопулярніших київських майстрів кінця XVIII – першої чверті XIX ст. Жив на Хрещатицькій вулиці у власному…
Стрельбицький Самсон (кін. 18 - 1 чв. 19 ст.)
Тарановський Семен (сер. 18 ст.)
Чижевські (18 ст.)
Чижевські (18 ст.) (+)
Юревич Михайло (2 - 3 чв. 18 ст.)
АН – цим тавром позначені такі вироби: 	шата ікони (КДІМ, № 6724), хрест (КДІМ, № 154), що «1783 году месяца июня 14 дня в храм пресвятыя богоматере…
Майстер AH (між 1783 - 1811 рр.)
Про високу обдарованість цього майстра [AS] свідчать і інші його твори. Так, з його тавром є ще срібний позолочений келих, виконаний у 1738 р. для…
Майстер AS (2 чв. 18 ст.) (+)
NH – майстер, який позначав свої вироби цим тавром, жив і працював у Києві. Про це свідчить тавро міста, яке зустрічається на його творах.…
Майстер NH (1735 - 1758 рр.) (+)
ГЮ – тавро, виштампуване на дарохранильниці (Державний історичний музей УРСР у Києві, № 4477) з написом: 	«Року 1752 месяця июня 14 дня сия гробница…
Майстер ГЮ (сер. 18 ст.)