Київ м

Археологічні знахідки

Розмір зображення: 573:800 піксел

Тревер К.В. Бронзовый водолей киевского клада. – Известия Российского академии истории материальной культуры, 1925 г., т. 4, с. 311 – 317.

Ляскоронський В.Г. Римські монети, які знайдено на території м.Києва. – Український музей, 1927 р., т. 1, с. 27 – 42.

Брайчевский М.Ю. К вопросу о происхождении Оболонского клада [античных монет]. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1956 г., т. 66, с. 59 – 64.

Банк А.В. Старые находки из Херсонеса в свете новых данных. – Византийский временник, 1956 г., т. 9, с. 186 – 192. [чаша 14 ст., знайдена в Києві]

Телегин Д.Я. Бронзовый идол, найденный на Трухановом острове. – “Археологические открытия 1966 г.”, М., 1967 г., с. 250 – 252.

Вкладені елементи

Поширеним на Русі, зокрема на Придніпров’ї, було мистецтво художнього литва. Зразком такого литва може бути великий бронзовий хорос XII – поч. XIII…
Панікадило (+)
Можливо, що до виробів київських майстрів слід віднести фрагмент неглибокої полив’яної керамічної чаші, знайденої у 1911 році в Києві під час…
Чаша з поліхромним розписом
Кубок 	Золота Орда, кін. 13 – поч. 14 ст. 	Срібло. Висота 14 см, діаметр чаші 10 см, діаметр піддону 7.2 см. 	Випадкова знахідка у Києві. 	Музей…
Келих (+)
Ковш 	Золота Орда, кін. 13 – поч. 14 ст. 	Срібло. Висота 6 см, діаметр 13 см. 	Випадкова знахідка у Києві. 	Музей історичних коштовностей України…
Ковш (+)
Хрест, сер. 16 ст.