^Старий Київ 14 – 19 ст.

Історичні види

Історичні види

Невідомий художник. 	Стародавній Київ. 	Мініатюра з «Київського псалтиря». 1397. Пергамент, темпера. 23: 5,7. Державна публічна бібліотека ім. М. Є.…
Свята Софія
1651 р. Альбом А. ван Вестерфельда
1651 р. Альбом А. ван Вестерфельда (+)
1695 р. План І.Ушакова
1695 р. План І.Ушакова (+)
Щирський Іван (р. нар. невід. – після 1714). 	Теза на честь П. Колачинського. 1697-1702. 	Мідьорит. 32,8: 18,3. Д. А. Ровинский, Материалы для…
1702 р. Теза на честь П. Колачинського
Невідомий художник. 	Академічна теза на честь Й. Кроковського. 1713. 	Мідьорит. Центральна наукова бібліотека Академії наук УРСР, Київ. 	У центрі…
1713 р. Теза на честь Й. Кроковського (+)
Зображення верхнього Києва на плані (1713 – 1715 рр.) маєтків Пустинно-Миколаївського монастиря. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України.…
1713 - 1715 рр. План верхнього міста
Зображення Подолу на плані (1719 р.) маєтків Пустинно-Миколаївського монастиря. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р.,…
1719 р. План Подолу
Майстер Георгій (pp. нар. і см. невід.) – гравер XVll-першої третини XVIII ст. 	Титульний аркуш книги «Календарь или месяцослов на лето… 1727». …
1726 р. Титульний аркуш книги «Календарь или месяцослов на лето… 1727» (+)
Левицький (Левицький-Ніс) Григорій Кирилович (близько 1697 – 1769). 	Теза на честь Р. Заборовського. 1739. 	Мідьорит. 75,7: 60,7. Державний музей…
1739 р. Теза на честь Р. Заборовського (+)
Невідомий художник. 	Перспект Києво-Печерської фортеці й частини форштату з Московського боку. 1783. 	Туш, перо, акварель. Москва. Центральний…
1783 р. Перспект Києво-Печерської фортеці й частини форштату (+)
Ражен Михайло (pp. нар. і см. невід.) – кресляр кінця XVIII ст. 	Фасад Старокиївської фортеці та нижнього міста Києво-Подолу з московського боку.…
1786 р. Фасад Старокиївської фортеці та нижнього міста Києво-Подолу зі сходу (+)
Невідомий художник. 	Краєвид з-за Дніпра Києво-Печерської фортеці та частини форштату, починаючи від Видубицького Георгіївського і закінчуючи…
1798 р. Краєвид з-за Дніпра Києво-Печерської фортеці та частини форштату (+)
Штернберг Василь Іванович (1818-1845). 	Краєвид Подолу в Києві. 1837. 	Картон, олія. 18,5: 22,8. Державний музей українського образотворчого…
1837 р. Перспектива Боричевого Току
Штернберг Василь Іванович (1818-1845). 	Переправа через Дніпро під Києвом. 1837. 	Полотно, олія. 52,8: 83,5. Державний музей Т. Г. Шевченка, Київ. …
1837 р. Переправа через Дніпро під Києвом
Солнцев Федір Григорович (1801-1892). 	Краєвид Старого Києва з Царського саду. 1843. 	Акварель. 21,2: 31,5. Альбом «Собрание видов Киева и его…
1843 р. Краєвид Старого Києва з Царського саду (+)
Шевченко Тарас Григорович (1814-1861). 	Краєвид Києва. 1843. 	Олівець. 17,6: 26,5. З альбому 1839-1843 pp. Інститут літератури Академії наук УРСР,…
1843 р. Краєвид Києва
Шевченко Тарас Григорович (1814-1861). 	У Києві. 1844. 	Офорт. 17,6: 25,7. Державний музей Т. Г. Шевченка, Київ. 	Цей твір разом з п’ятьма іншими…
1844 р. У Києві
Ілюстрація до книги О. П. Шишкіної «Заметки и воспоминания русской путешественницы по России в 1845 году» [Спб.: 1848 г., т. 1, с. 170 –…
1845 р. Вид Києва з боку Дніпра
Шевченко Тарас Григорович (1814-1861). 	Васильківський форт у Києві (?). 1846. 	Папір, олівець, сепія, туш. 21,8: 29,3. Державний музей Т. Г.…
1846 р. Васильківський форт у Києві
1840-50-і рр. Серія М.Сажина
1840-50-і рр. Серія М.Сажина (+)
Гроте (pp. нар. і см. невідомі) – київський викладач малювання і художник середини XIX ст. 	Будівництво Микільського узвозу. 1850. 	Полотно, олія.…
1850 р. Будівництво Микільського узвозу (+)
Гроте. Під Києвом. Олія. 1850 р. ДМУОМ. 	Джерело: З української старовини. – К.: Мистецтво, 1991 р., с. 296.
1850 р. Панорама з південного сходу (+)
visualhistory.livejournal.com
1852 р. Вид на Дніпро і Дальні печери. Фото Роджера Фентона
Тімм Василь Федорович (Георг-Вільгельм; 1820-1885). 	Краєвид Старого міста з Ярославового валу. 1854. 	Кольорова літографія. 28,8: 47,1. Русский…
1854 р. Вид Старого міста з Ярославового валу (+)
Тімм Василь Федорович (Георг-Вільгельм; 1820-1895). 	Хрещатик. 1860. 	Кольорова літографія. 28,4: 41,5. Русский художественный листок, 1860, № 12.…
1860 р. Перспектива вул.Олександрівської і Трисвятительської (+)
Краєвид Подолу з Андріївської гори. 1861. 	Літографія Й. Цеглінського з малюнка Р. Рачииського. 17,3: 23,2. Malownicze album Kijowa z…
1861 р. Краєвид Подолу з Андріївської гори (+)
Краєвид Китаєва. Кінець XIX ст. 	Гравюра Рашевського з оригінального малюнка П. Васильченка. 17,4: 24,9. Журнал «Нива», 1869. 	Назва місцевості…
1869 р. Краєвид Китаєва
1874 р. Деміївський цукровий завод
[Поч. 20 ст.] Перспектива Бібіковського бульвару від Євбазу в бік вул. Володимирської. Зліва - церква св.Іоана Златоуста
[Поч. 20 ст.] Перспектива Бібіковського бульвару від Євбазу в бік вул. Володимирської. Зліва…
1904 р. Житній ринок. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 49.
1904 р. Житній ринок