Могила Майбороди Г.І. (1913 – 1992)

3 листопада 2007 р. Фото М.І.Жарких.

Георгій Іларіонович Майборода (*18 листопада 1913, хутір Пелеховщина Полтавської області – 6 грудня 1992) український радянський композитор. Народний артист СРСР (1960), депутат Верховної Ради УРСР 7-9 скликань, брат композитора Платона Майбороди.

В 1936 закінчив Київське музичне училище, в 1941 – Київську консерваторію по класу композиції у Л.Н. Ревуцького, в 1949 під його керівництвом – аспірантуру. В 1952-58 викладав у Київській консерваторії музично-теоретичні дисципліни. В 1962-67 – секретар Спілки композиторів УРСР 1967-69 – голова правління СК УРСР. Г.Майборода вніс значний внесок у розвиток української музики. Працював у різних жанрах, переважає героїко-патріотична тематика. Значне місце у творчості композитора займає поезія українських поетів – Т.Шевченка та І.Франка та інших.

Твори

Опери