Жидачівський район

Ходорів м

Перша згадка: 1394 р. Замок збудовано у 15 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (06.04.2000, № 1621-III): Включити в межі міста Ходорів Жидачівського району Львівської області 6,9 гектара земель Жирівської сільради та затвердити межі міста загальною площею 831,9 гектара.

Вкладені елементи

Костел збудовано в 1460 р. на кошти Юрші Ходоровського; перебудовано в 1777 – 1778 рр. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ,…
Костел (+)
Ходорів. Церква 1932 р.: орієнтація вівтаря 183°, на головній вулиці – С3, в центрі міста, дерев’яна дзвіниця – А2, кам’яна дзвіниця – А3, головний…
Церква (+)
Рисунок Антона Вариводи (Краків), 15.08.1932 р. picasaweb.google.com 	1798 Church, Khodoriv (Chodorow). 	1 – Northwestern view; 	2 – Ground plan; 	3…
Церква св.Козьми і Дем’яна
Синагога. 1642 чи 1652 р. Зруйнована під час німецької окупації в 1941..1944 рр. Реконструкція її планона експонується в музеї єврейської діаспори…
Синагога (+)
Рисунок Антона Вариводи (Краків), 16.04.1938 р. picasaweb.google.com 	1805 Dwelling, Khodoriv (Chodorow). Detail showing construction of a diagonal…
1938 р. Піддашшя хати