2008 р. Жовківський замок на Львівщині перетворять на готель

Дата: 18.04.2008

Як повідомив сьогодні, 18 квітня, під час брифінгу у Жовкві перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, є ідея перетворення Жовківського замку на готель. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. За словами Валерія П’ятака, він почув цю ідею від директора музею «Жовківський замок». «Таким чином Жовківський замок можна було б зберегти. А для нас це головне», – сказав П’ятак.

Наразі Валерій П’ятак пообіцяв, що буде відновлено парк і річкову зону навколо Жовківського замку.

За словами директора Державного історико-архітектурного заповідника «Жовква» Володимира Герича, під готель мають намір виділити праве крило Жовківського замку. «Ведемо переговори з місцевим бізнесменом. Якщо переговори з ним не будуть успішними, то проведемо конкурс із залученням зарубіжних інвесторів. Хочемо почати роботи з відновлення всього замку уже цього року, адже решта комплексу, окрім правого крила, буде галереєю, в якій відтворимо замок XVII століття», – сказав Володимир Герич.

Реконструкція замку обійдеться в 70 млн грн. А реставрація всієї історичної частини міста Жовкви коштуватиме 200 млн грн. Наразі триває реконструкція головного майдану Жовкви – площі Вічевої.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»