Церква Покрови

Церква Покрови

Завійка

Церква Покрови пр. богородиці. 1930. (УПЦ)

Попередня дерев’яна церква стояла на іншому схилі, а нову збудували, як кажуть, на тім місці, куди під час бурі знесло хрест зі старої церкви. Невеличка дерев’яна церква належить до малих релігійних споруд, подібні будували у віддалених селах.

Церква невимовно чарівна. Є щось ностальгічне і наївне у невеликих формах храму. Маленька вежа вкрита восьмигранним шатром, завершеним кулястою главкою. Церква попри невеликі розміри зберігає традиційний для Міжгірщини розподіл частин.

На жаль, нині дахи й опасання вкриті бляхою. Ікони до іконостаса намалював Федір Форос. Хрест перед церквою поставили в 1911 p., а церківник Іван Брошняк вважає цей рік, згідно з розповідями старих людей, роком спорудження церкви.