Добрівляни с

Історичні адміністративні поділи

Коментар: згадується з 1783 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Приєднання: в період 1972..1986 рр. село Добрівляни приєднане до м.Заліщики [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Розглянувши клопотання президії Тернопільської обласної Ради народних депутатів про зміну меж міста Заліщики Заліщанського району, Президія Верховної Ради УРСР постановляє (116-ХІІ 01.08.1990):

1. Підтримати клопотання президії Тернопільської обласної Ради народних депутатів про виділення з меж міста Заліщики території колишнього села Добрівляни в окремий населений пункт і встановити йому попереднє найменування – село Добрівляни.

2. Внести питання про зміну меж міста Заліщики на розгляд Верховної Ради Української РСР.

Президія Верховної Ради Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє (135-XII 02.08.1990): Виділити з меж міста Заліщики Заліщанського району Тернопільської області територію колишнього села Добрівляни в окремий населений пункт.

Президія Тернопільської обласної Ради народних депутатів рішенням від 20 серпня 1990 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Заліщицькому районі взяла на облік село Добрівляни і утворила в ньому Добрівлянську сільраду.