Нетішин м

Історичні адміністративні поділи

Згідно опису володінь Анни Острозької, складеного 2 червня 1654 р., давніше в с. Нетішин (Nietyszyn) було 19 волок і 83 підданих, нині лишилось 6 підданих. На р.Горинь – 2 млини на 6 каменів [Атаманенко В. Опис Острозької волості 1654 р. – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 517 – 518].

Президія Верховної Ради України постановляє (21.10.1993, № 3539-ХІІ): Віднести місто Нетішин Славутського району Хмельницької області до категорії міст обласного підпорядкування.

Верховна Рада України постановляє (16.01.2003, № 466-ІV): Верховна Рада України постановляє: Включити у межі міста Нетішин Хмельницької області 844,03 гектара земель, які знаходяться у віданні Нетішинської міської ради, і затвердити межі міста загальною площею 2466,93 гектара.