Кляштор капуцинів (№ 12 – 14)

Кляштор капуцинів  (№ 12 – 14)

Розмір зображення: 800:524 піксел

Кляштор капуцинів 1760 р. складається з костелу, келій та мурів. Діяв до 1888 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 11; ГСК, с. 459]. Кляштор капуцинів засновано у 1745 р., закрито у 1886 р. Костел збудовано у 1760 р. єпископом Воловичем, після закриття кляштору він перетворений на парафіяльний костел діви Марії ангельської [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Парафія і кляштор діяли в 1850 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 23, 47]. Нині костел використовується як лекторій.

Капуцинський кляштор у складі:

1. Костел 1760 р.

2. Келії 1760 р.

3. Мури 1760 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 11].

Монастир капуцинів (вул.Соборна, 12 – 14) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].