Кляштор єзуїтів (№ 17)

Кляштор єзуїтів  (№ 17)

Розмір зображення: 800:541 піксел

Єзуїтська колегія заснована біля 1610 р. Валентином Калиновським. Кляштор закрито в 1773 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Костел єзуїтів згорів у 1778 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 23].

Єзуїтський кляштор у складі:

1. Костел 1617 р.

2. Колегіум 17 ст.

3. Келії 18 ст.

4. Друкарня 18 ст.

5. Башта та мури 1617 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 11].

Костел 1617 р.; колегіум 17 ст.; келії 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Єзуїтьский монастир 17 – 18 ст. (вул.Леніна, 17) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].