У м. Вільде (провінція Буенос-Айрес) відзначили 72-у річницю заснування філії українського…

У м. Вільде (провінція Буенос-Айрес) відзначили 72-у річницю заснування філії українського культурного товариства «Просвіта»

28 вересня 2014 р. відбувся урочистий захід, присвячений 72-ій річниці заснування філії українського культурного товариства «Просвіта». Участь в урочистостях взяли Посол України в Аргентині Юрій Дюдін та співробітники Посольства, Глава муніципалітету м. Вільде Хорхе Ферраресі, Голова українського культурного товариства «Просвіта» Юрій Данилишин, а також чисельні представники організацій української громади Аргентини.

На початку заходу до всіх присутніх звернувся Голова філії «Просвіти» Хуан Маслюк, який розповів про багаторічну історію та сучасну діяльність філії та її роль в житті української громади регіону.

У ході святкування з вітальним словом виступили Посол України, Глава муніципалітету м. Вільде та Голова «Просвіти», які високо оцінили натхнення та ентузіазм просвітян в їхній діяльності, спрямованій на збереження та популяризацію української культури в Аргентині, а також їхній внесок у культурне розмаїття аргентинської нації.

Після цього Посол України та Глава муніципалітету урочисто відкрили нову залу багатоцільового використання, яку було побудовано за спонсорської підтримки місцевої влади.

Під час урочистостей присутні мали змогу насолодитися самобутніми виступами дитячих художніх колективів української громади.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».