Зарічне смт

Перша згадка: 1480 р. [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: село Погост-Зарічний іменувати село Зарічне і Погост-Зарічненську сільську Раду — Зарічнянська.

Указ Президії ВР УРСР від 20 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: Морочнівський район, відповідно до назви його центру, іменувати Зарічнянський.

Рівненська обласна рада внесла в адміністративно-територіальний устрій області наступні зміни: рішенням від 5 грудня 2008 року у Зарічненському районі включила в межі селища міського типу Зарічне додатково 215,2 га згідно з технічною документацією із землеустрою та затвердила межі загальною площею 729,6 га.

Довідка у Вікіпедії:

Житловий будинок із м-ка Зарічне Зарічненського району Рівненської обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.