Теребовлянський район

Теребовля м

Теребовля м

Розмір зображення: 800:551 піксел

Перша згадка: 1097 р.; в 1389 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

У Тернопільській області відновили знищений невідомими пам’ятник Бандері (5.11.2013)

Вкладені елементи

А. Ланге. Руїни замку в Теребовлі. Автолітографія. 1820-і рр. 	Джерело: Українська графіка 11 – початку 20 ст. – К.: Мистецтво, 1994 р., с. 156. …
1820-і рр. Панорама міста (+)
1930-і рр. (?) Загальний вигляд міста
2010 р. Коли вінець справи початок
Замок 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 87]. 	Замок 14 – 16 ст.…
Замок (+)
Костел та монастир кармелітів 1635 р., мури та башти 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Кляштор кармелітів (+)
Миколаївська церква 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 87]. 	Церква…
Церква св.Миколи (+)
Ратуша
Ратуша (+)
Монастир в ур.Підгори 16 – 17 ст. і церква 16 ст. в ньому [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р.,…
Монастир Підгорянський (+)
2008 р. Дбати, реставровувати, приваблювати – чи споглядати й чекати?