Теребовля м

Теребовля м

Розмір зображення: 800:551 піксел

Перша згадка: 1097 р.; в 1389 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Кор[оль] Олександр звільняє руських попів Теребовльського повіту від давання податку, так званої лиски, заведеної через надужиття, 29 січня 1506 Р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Президії Верховної Ради УРСР 15 серпня 1944 р. «Про перейменування, уточнення та внесення змін в найменування деяких міст, районних центрів і районів Української РСР»: місто Трембовля, районний центр Трембовлянського району, іменувати — Теребовля, Трембовлянський район іменувати — Теребовлянський.

Цифрова карта міста: .

У Тернопільській області відновили знищений невідомими пам’ятник Бандері (5.11.2013)