Пімсти смерть великих лицарів

Іванів с

За адмін.поділом 16 – 18 ст. – Брацлавське воєводство

За адмін.поділом 19 ст. Гайсинський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Теплицький район

Село Янів – нині Іванів.

Приєднання: село Іванів приєднане до села Комарівка [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Виконавчий комітет Вінницької обласної Ради народних депутатів рішенням від 30 травня 1989 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Теплицькому районі відновив село Іванів, раніше об’єднане з селом Комарівка Комарівської сільради, взяв його на облік і підпорядкував Комарівській сільській Раді.

Сирійський мандрівник Павло Халебський відвідав Янів 15 (25) червня 1654 р. Він записав:

Проехав еще милю, мы прибыли в другое местечко с укреплением и церковью во имя св. Николая. Оно называется Янио (Янов). [ антиохийского патриарха Макария в Россию в половине XVII века, описанное его сыном, архидиаконом Павлом Алеппским. Выпуск 2 (От Днестра до Москвы) // Чтения в обществе истории и древностей российских, 1897 г., кн. 4, с. 18.]