Охтирка м

Перша згадка: 1647 р. [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Охтирка – місто-герой!

Президент України Володимир Зеленський 24 березня 2022 р. присвоїв звання «Місто-герой» Бучі, Ірпіню, Охтирці, Миколаєву.

Верховна Рада України постановляє (03.12.2009, № 1753-VI): 1. Включити в межі міста Охтирка Сумської області 53,07 гектара земель, які знаходяться у віданні Кардашівської сільської ради Охтирського району і 178,4 гектара земель – Пологівської сільської ради Охтирського району, вилучити із території міста Охтирка 7,53 гектара земель і передати їх у відання Кардашівської сільської ради Охтирського району та затвердити територію міста Охтирка загальною площею 3186,00 гектара і територію Охтирського району загальною площею 128446,00 гектара. 2. Встановити межі міста Охтирка Сумської області згідно з додатком.

На Сумщині «Свободівці» завалили пам’ятник Леніну (16 лютого 2013 р., 15:03)

У м. Охтирка на Сумщині більше 10 прихильників партії «Свобода» на чолі з нардепом Ігорем Мірошниченком зруйнували пам’ятник Володимиру Леніну, повідомляє сайт МВС…

На Сумщині повалили два пам’ятника Леніну (24.02.2014 р.)

В Охтирці пам’ятник Леніну активісти повалили легко, оскільки він був виготовлений із бетону. На постаменті на місці пам’ятника активісти встановили Державний прапор України.

Список літератури – на сайті «».