Конотоп м

Конотоп м

Перша згадка: 13.03.1638 р. [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Сотенне містечко Ніжинського полка в 1723 р.

Містечко згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 55].

Верховна Рада України постановляє (09.02.2012, № 4389-VI): 1. Змінити межі міста Конотоп і Конотопського району Сумської області, збільшивши територію міста на 345,75 гектара земель, у тому числі за рахунок 312,75 гектара земель, що знаходяться у віданні Підлипненської сільської ради Конотопської міської ради і 33,0 гектара земель – Кузьківської сільської ради Конотопського району, та затвердити територію міста Конотоп загальною площею 4377,75 гектара і територію Конотопського району загальною площею 166665,00 гектара. 2. Встановити межі міста Конотоп та відповідні межі Конотопського району Сумської області згідно з додатком.

На Сумщині стало менше відразу на двох «Іллічів» (23.02.2014)

22 лютого демонтовано пам’ятники Володимиру Леніну в місті Конотоп Сумської області. Учасники Народного віче у Конотопі одностайно прийняли рішення демонтувати місцевий пам’ятник Леніну. Активісти почали його розхитувати, після чого монумент було звалено. За словами одного з організаторів віче, голови Конотопської міської організації партії «Удар» Олександра Шосталя, ні правоохоронці, ні хтось інший у цій справі їм не перешкоджали.

Список літератури – на сайті «».