Церква Покрови

Церква Покрови збудована у 1730 р. – дерев’яна; проіснувала до к.18 ст. Нова церква збудована у 1801 р. – кам’яна; зруйнувалась у 1870 р. Нова церква збудована у 1882 р. – дерев’яна маленька [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 931]. Церква Покрови відома з 1717 р. (з напису 1.09.1717 р. на Тріоді цвітній (К.: 1702 р.) про купівлю цієї книги священиком Василем Субоцьким). В 1740 р. церква була стара, крита соломою; відремонтована в 1746 р. (покрита гонтою, зроблено опасання). В 1759 р. над вівтарем та навою збудовано високі верхи. Дзвіниця стояла окремо від церкви. Нова кам’яна церква та кам’яна дзвіниця збудовані в 1825 р., але черз розтріскування стін її довелося в 1864 р. закрити, а в 1871 р. вона завалилася. В 1882 р. на її місці збудована невелика дерев’яна церква. Для неї використано матеріал старої церкви з Китайгорода. Біля церкви була стара кам’яна скульптура св.Анни [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12]. Мурована церква богородиці 1833 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 43].