Кобло с

Історичні адміністративні поділи

Рішення про перейменування села Кобло-Старе на село Кобло прийняла Львівська обласна рада 19.09.1989 р. Дата опублікування 01.10.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, стор.617).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 19 вересня 1989 року в окремих районах уточнив назви населених пунктів: у Старосамбірському районі села Кобло-Старе Страшевицької сільради на Кобло.

У грамоті на заселення с.Деревна в 1499 р. читаємо: «Для заселення сіл Деревна і Кобло даємо всяку змогу згадані ліси корчувати і вирубувати» [Записки Наукового товариства імені Шевченка. – 1905. – T. 64. – С. 64 – 65].

Кор[оль] Ян Альбрехт дає Яцковичу князівства в с. Деревні і Коблі, в старостві Самбірськім, 29 вересня 1499 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Староста Станіслав Одровонж потверджує надання свого батька для церкви в с. Коблі і священика Богдана Лотневича на парафії, забезпечуючи по нім парафію його зятю Федору. 29 вересня 1527 р.

Кор[оль] Жиґимонт Август потверджує сю грамоту і священика Федора на парафії. 6 падолиста 1556 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Кор[олева] Бона записує на парафії с. Коблянської Волі для свящ[еника] Грицька 10 грив[ень] і надає дворище. 18 грудня 1555 р. [Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Список літератури – на сайті «».