Головецько с

Перша згадка: 1515 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Рішення про перейменування села Головецьке на село Головецько прийняла Львівська обласна рада 19.09.1989 р. Дата опублікування 01.10.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, стор.617).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 19 вересня 1989 року в окремих районах уточнив назви населених пунктів: у Старосамбірському районі села Головецьке Головецької сільради на Головецько.

Самбірський староста Ст[аніслав] Одровонж забезпечує священику Бартоломею парафію в с. Головецькім йому і сину до віку і зменшує його обов’язки з огляду на малі ґрунти. 27 марта 1528 p.

Кор[олева] Бона потверджує сю грамоту 20 серпня 1553 р.

Кор[олева] Бона уставляє, що новорозроблені дворища в с. Головецькім мають належати до давньої парафії. 6 січня 1556 р.

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст потверджує сі грамоти. 14 липня 1558 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт Август потверджує дозвіл самбірського старости на заснування другої церкви в с. Головецькім. 13 червня 1561 р. [Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].