Давньоруське городище

Фото 15 серпня 2021 р. з сайту

Городище – пам’ятка археології (Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Історична пам’ятка знаходиться на північно-східній околиці села, на території лікарні та колишньої садиби родини Стемпковських. Вона займає домінуюче положення в навколишній місцевості, оточена низинними болотами з півдня та сходу. Городище має чотирикутну форму, зі штучно насипаною площадкою на підвищенні. Збереглися частково північні, південні та західні (з в’їздом до городища) вали замчища. Із західної сторони воно мало б бути захищене ще ровом – нині це забудована територія села. Городище займає площу 6 800 метрів квадратних. У східній його частині розміщене перебудоване з шляхетського маєтку приміщення лікарні, у східній і північній – господарські споруди, у західній – залито фундамент, по центру – засаджені дерева.