2009 р. У Сімферополі відкрили перший літературний музей – Іллі Сельвінського

Дата: 22.11.2009

Про це повідомила Ірина Козлова – старший науковий співробітник Центрального музею Тавриди, філією якого є Будинок-музей письменника. За інформацією І. Козлової, літературний музей розташувався у будинку, де народився і виріс І. Сельвінський. «До цих пір таких літературних музеїв у Сімферополі не було», – підкреслила старший науковий співробітник Центрального музею Тавриди.

Створення Будинку-музею письменника стало можливим завдяки фінансовій допомозі влади Автономної Республіки Крим та російського благодійного фонду ім. І. Сельвінського. Відкриття Будинку-музею було приурочене до 110-ліття з дня народження письменника.

Як повідомлялося, Будинок-музей ім. І. Сельвінського був створений ще у 1990 році, після чого за рахунок спонсорських коштів на місці зруйнованого будинку І. Сельвінського було побудовано нову будівлю. На цьому створення Будинку-музею письменника було призупинено.

Довідка: Ілля (Карл) Сельвінський (1899-1968) – видатний російський поет і прозаїк XX століття, автор роману «О, юність моя!», трагедії «Командарм 2», п’єси «Пао-пао», поеми «Челюськиніана», історичних трагедій у віршах «Лицар Іоанн», «Бабек» та інших творів.

Джерело: “Музейний простір України”